Trefpunt

Trefpunt

De oude “schoolkeuken” afgevoerd en ligt er een prachtige laminaatvloer in de grote hal van de Trekvogel. Dit alles in voorbereiding op de komst van de keuken en het eetgedeelte: “Het Trefpunt”

De gebruikers van de Trekvogel hebben met elkaar afgesproken in de grote hal een keuken en een kleinschalige eetgelegenheid te realiseren waar velen van kunnen genieten!

Een voorbeeld van de eerste gebruiker zal het project Dementtalent zijn. Dit betekent dat er een klein groepje mensen met dementie samen een maaltijd gaan voorbereiden, koken en zullen opeten. Het is belangrijk deze mensen zoveel mogelijk hun talent te laten gebruiken zodat ze zo lang mogelijk in de maatschappij kunnen meedraaien.

We schetsen het beeld van de toekomst, allemaal voorbeelden wat er gerealiseerd kan worden, natuurlijk als de Corona maatregelen achter ons liggen. Jongeren vanuit het Jongerenwerk van Tympaan-De Baat helpen mee met koken en een maaltijd serveren aan eenzame ouderen uit de buurt. Statushouders die de taal goed willen leren spreken helpen in de bediening als er een feestelijke expositie met een hapje en een drankje door het atelier wordt georganiseerd. Zomaar een greep uit de mogelijkheden die bestaan.

Natuurlijk zal ook, zoals gewoonlijk, ‘t Anker Het Trefpunt gebruiken, makkelijk en vooral gezellig!

Hoe leuk is het als er een lokale kok een maaltijd bereid met een voedselbank pakket en dat het uitgezonden kan worden op RTV Ronde Venen?

Dit zijn zomaar de mogelijkheden voor de toekomst, maar we gaan niet te hard van stapel lopen, we starten met de groep van Dementtalent, uiteraard is de ruimte Corona-proof ingericht.

Het Trefpunt is zo ingericht dat de vaste gebruikers hun eigen ruimtes gewoon kunnen blijven gebruiken op de reeds afgesproken momenten.

Wil je even met elkaar overleggen of zoek je even een werkplekje, wil je even uitrusten, dan ben je altijd welkom om aan een tafel van Het Trefpunt! Vanaf 1 december a.s. zal de inrichting van Het Trefpunt een vaste opstelling krijgen, zodat de ruimte Corona proof ingericht is, het verzoek is dan ook om de opstelling zo te houden of na verplaatsen weer terug te zetten.

Wij danken jullie hartelijk voor het begrip tijdens alle werkzaamheden en we hopen dat we allemaal met veel plezier gebruik kunnen maken van Het Trefpunt!